torstai 4. helmikuuta 2010

Syö itsesi terveeksi!


Tänään lounastimme Seljatyttösen ja Iiriksen kanssa Hakaniemen oivassa kasvisravintolassa Silvopleessä ja voih, olipa taas ihanaa ruokaa! Ruokaa, josta tulee hyvä olo, vaikka kukkaro keveneekin mukavasti. Ruoka on aihe, jota ei aina jaksaisi nälän yllättäessä miettiä niin tarkasti, mutta ehkä kyllä kannattaisi. Monet pienet ja suuret vaivat, kun johtuvat väärästä ravinnosta. Valmisruuat ja E-tuotteet voisi heivata prismojen hyllyistä himskattiin. Tästä on muuten yksi hyvä kirjakin, jota olen tässä vähän selaillut viime päivinä, nimittäin Ulla Lehtosen Syö itsesi terveeksi. Lehtonen viljelee lähes kaiken ravintonsa itse. Oman kasvimaan viljeleminen ja sen antimista nauttiminen voisi olla avartava kokemus monelle.
Olikohan se sitten juuri tuo Lehtonen tai joku muu, joka sanoi, että meidän tulisi syödä sellaista ruokaa, jonka isoäitimme tai isoisoäitimmekin tunnistaisivat (siihen viittaa hieman tämän päivän kuvakin).

Tästä onkin hyvä siirtyä sohvalle syömään suklaata ja lukemaan Me naisia (jee, tulee aina torstaisin!)..

3 kommenttia:

  1. Kyllä. Munkin pitäisi syventyä noihin asioihin enemmän että tajuaisi mitä sitä itteensä tunkee! Kun sä oot lukenut ton Lehtosen niin tänne lainaan!

    VastaaPoista
  2. (Mä elän mun omia puutarhaunelmia nyt sun pihan kautta. Olisko unelma löytää roskalavalta vanhoja ikkunoita ja tehdä niistä ihana kasvihuone!?)

    VastaaPoista
  3. Mahtava idea tuo kasvihuone vanhoista ikkunoista tai edes joku pieni koppi parille tomaatille :) Aina kyllä kurkkaan, jos kuljen roskalavan ohi, ehkäpä joku päivä sattuu eteen ikkunat...Jään odottelemaan Irbe sun valokuvablogia.

    VastaaPoista